Açık

Su sayaçları için don uyarısı

Devam eden soğuk havalarda su sayaçlarının zarar görmemesi için tedbir alınması gerekmektedir

Su sayaçları için don uyarısı Güncel Haberler

Belediyemizce son günlerde hava sıcaklıklarının sıfırın altında eksi dereceye düşmesinden dolayı su sayaçlarının patlama ihtimaline karşı uyarıdır.

Vatandaşlarımızın donma tehlikesine karşı su sayaç ve tesisatlarının çevresini talaş, yünlü kumaş veya izocam ile iyice kapatarak donmaya karşı önlem alması, açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçları korumak için sayaçların kalın yün kumaş, izocam, boru kılıfı gibi parçalarla sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması, ayrıca varsa muhafaza sandıklarının talaşla doldurulması gerekir. Donan sayaç ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmaması, sıcak su dökülmemesi lazım. Sayaç donmaları, sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızmasına karşı dikkatli olunmalı. Gerekli tedbirler alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçları kolayca patlayacak ve kullanılamaz hale gelecektir.